MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan Miraç Gecesine kavuşmanın hazzı, heyecanı ve mutluluğu içindeyiz Miraç, sevgili peygamberimizin (SAV) Mescid-i Haramdan Mescit-i Aksaya ve oradan semaya, ilahi huzura yükselişidir. Bu yükseliş, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç hadisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) şahsında insanlığa doğru açılan sınırsız bir yükseliştir. Varlığın özüne yolculuktur. Böylesi mübarek bir gecede toplumsal sorumluluklarımızın farkına varıp tahammül ve hoşgörü içerisinde birbirimizi severek, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek, güzel olanı paylaşmak bizler için birer fırsattır. Bu fırsatları Müslümanlar olarak iyi değerlendirmeliyiz. Hepimizin tövbe, dua ve şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, kaynaşmanın kötülüklerden arınmanın ihlas ile dosdoğru bir şekilde yaşamaya gayret göstermenin hazzı içerisinde; Gümüşova Meslek Yüksekokulu ailesi olarak Leyle-i Miracın İslam Âleminin birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzur, barış ve mutluluğuna vesile olmasını temenni ediyoruz.